A gyógyító Jézus


"És íme, hoztak hozzá egy ágyon fekvő béna embert. Jézus látta a hitüket, és azt mondta a bénának: Bízzál, fiam! Megbocsáttattak bűneid."
Máté evangéliuma 9:2

"Jó egészséget!" "Mielőbbi gyógyulást!" "Csak egészség legyen!" Ha egészségesek vagyunk, akkor jól mennek a dolgok. Erősek, kiegyensúlyozottak, boldogok vagyunk. Ha megbetegszünk – akár testileg, akár lelkileg – minden összeomlik, még ha csak egy időre is.

De mi a helyzet azokkal, akiknek nincs esélye a gyógyulásra? A bénák, a különböző fogyatékkal élők nagyon jól tudják, hogy életüket így fogják leélni. Reménytelen helyzet. Vagy mégsem?

"Mi lenne ha mégis megpróbálnám? Nem veszíthetek. Rosszabb már úgy sem lesz a helyzet. Mindegy, hogy ki van hogyan, de gyógyítson meg..."
Sokan talán hasonlóan gondolkoztak Jézus idejében is, amikor hallottak Jézus csodáiról, és ők is szerettek volna csodás gyógyulást.

Néhol arról olvasunk, hogy a beteg a Jézusba vetett hite miatt gyógyult meg, máshol azt sem tudja az illető, hogy ki gyógyította meg. Nem találunk semmilyen bevett módszert a Bibliában melynek követése végén egészséges lesz a beteg.

Jézus sokszor gyógyított. De nem mindenkit, aki betegen az útjába került. Nem ezért jött, nem ez volt a legnagyobb probléma. A bűn betegsége sokkal nagyobb gond, mert mindenkit érint, de csak Jézuson keresztül lehet miénk a gyógyulás. Jézus nemcsak egészséget akar adni, hanem egy bűntől szabad életet. Nem egyszerűen talpra állít, hanem belülről is megszabadít, megerősít bűnbocsátó hatalma által.

Sokan szeretnének gyors gyógyulást, de Istenről vagy akár csak az egészséges életmódról hallani sem akarnak. Isten nem tud üdvözíteni egészséges bűnösöket. Önmagában kevés az, hogy egészséges vagyok. Jézus Isten országát hirdette, oda "toborzott" embereket. A gyógyítások – ahogy János is fogalmazza – jelek voltak, melyek szavának hitelt adtak, ugyanakkor előképei voltak annak az országnak, ahol "Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21:4)

Jézus teljes, végleges gyógyulást ígér. Nem a tünetekkel foglalkozik, hanem a probléma gyökeréig megy vissza. Akarsz-e így is, ilyen áron is meggyógyulni? 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet