Valaki számít rád!


„Akkor az úr ezt mondta a szolgájának: Menj el az utakra és a kerítésekhez, és kényszeríts bejönni mindenkit, hogy megteljék a házam.”
Lukács evangéliuma 14:23

Ugye volt már olyan, hogy kihagytak a számításból? Amikor körülötted mindenki beszél valamiről, csak épp neked nem szólnak, hogy ugyan már, gyere el te is. Amikor a munkatársak, haverok, osztálytársak azt ecsetelik, milyen jól töltötték a péntek estét, csak épp téged nem hívtak meg. Amikor a családban történik valami fontos dolog, és csak véletlenül szerzel tudomást róla. Amikor egy régi jó barátod esküvőjéről a facebookon értesülsz, hogy erre sem hívott meg. Amikor félreállítanak, és átadják a helyedet egy népszerűbb egyénnek, neked pedig igazságtalanul marad az utolsó sor. Amikor nem te kapod az előléptetést, vagy egy különlegesen felelősségteljes feladatot, hanem valaki más, pedig megdolgoztál érte. Mindig valaki más.

Tudom, Barátom, hogy történt már veled ilyen. Legalább egyet a felsoroltakból te is átéltél, és nem volt sohasem könnyű. Mi, emberek hajlamosak vagyunk, hogy kihagyjunk bizonyos egyéneket a számításból. Azokat, akik nem illenek bele a képbe. De Isten nem tesz soha ilyet. 

Ma reggelre itt a bátorító üzenet: Isten számít rád! Isten soha de soha nem néz levegőnek. Nála nem hiányzik a neved a meghívottak listájáról. Nála senki sem foglalja el a neked szánt helyet, mert számára egy megismételhetetlen, csodás alkotás vagy, aki túl értékes ahhoz, hogy ne gondoljon rá. 

Isten ma reggel kér téged, hogy fogadd el az Ő meghívását egy különleges vacsorára. A győztesek vacsorájára, ahol a te helyedet már elkészítette. Rajtad áll, vagy bukik, hogy széked üres lesz, vagy te is ott fogsz ülni a többi bajnok között. Dönts jól, Barátom! És ne feledd, Istennél soha nem maradsz ki a számításból! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet