Isten mosógépe




„Mi módon őrizheti meg tisztán az ifjú az ő útát, ha nem a te beszédednek megtartása által?”  Zsolt. 119,9






Mindenkit izgalomba hoz ez a kérdés: „Hogyan lehet tiszta az életem?”

Tegnap az egyik ismerősöm a következőket írta ki a facebook oldalára:
Miért van az, hogy igyekszem a jóra és mégis , ha felidegesítenek vagy ilyesmi...sokszor nem tudok parancsolni a számnak? Miért nem tudom egyszerűen csak befogni??? Nem akarok "bukni" a szám miatt.... és elég ciki, hogy a "szívnek teljességéből szól a száj". Én már választottam.... miért ingok meg? Hogyan lehet megfékezni a beszédet? -sokszor kérdeztem ezt....de ha ezt az igét olvasom, akkor világosan látszik, hogy nem a beszédet kell fékezni......mert a szívvel lehet a baj. Ha a szív "tiszta" akkor nem vétkezik a száj! Segítsééééég!!!!! Mi lesz így velem?

Ez a komoly kiáltás Segítsééééég!!!!! Mi lesz így velem? sokszor elhangzik a szánkból. Szeretnénk jobbak lenni, szeretnénk megkapni az üdvösséget. Meg akarok nyugtatni minden olvasót, hogy az üdvösséget nagyon nehéz elveszíteni, sokkal könnyebb üdvözülni, mint elkárhozni.

Isten azt szeretné, hogy reménységben éljük le az életünket a küzdelmek között is. Nem kárhoztatni akar, hanem megmenteni. Azért, hogy mi üdvözülhessünk, Ő mindent megtett, amit csak lehetséges. Lejött a mennyből, itt a földön a kísértések között is bűntelen életet élt és meghalt azért, hogy mi bűnöket elkövető emberek örökké élhessünk.

Az emberek általában két hibát követnek el.

1.       Lealacsonyítják a bűnbocsánat fogálmát arra, hogy szeretik Jézust, nem akarják elengedni a kezét és úgy gondolják,ez elég az üdvösséghez.
2.       A saját maguk cselekedete által akarják megszerezni az üdvösséget. Szembe állítják egymással azt, amit Isten tesz meg az üdvösségükért, és amit nekik kell megtenniük.

Soha ne feledjük el, azért, hogy én üdvözülhessek, MINDENT Isten tett meg. Cselekedetekből nem lehet kiérdemelni az üdvösséget. Jézus maga mondta: „A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül…” Márk. 16:16. Az üdvösség egyedüli feltétele a hit Jézus Krisztusban, mint megváltóban.

Amikor mi elfogadjuk Jézus Krisztust, Ő fiává fogad bennünket, az Ő családjába tagozódunk be. Úgy szeret bennünket, mint ahogyan egy apa szereti a gyermekét, bármilyen rosszat is tesz az a fiú, akkor is várja vissza szeretettel. Ha a fiú megérzi ezt a szeretetet, nem akarja többé elhagyni az apját vagy bármivel megszomorítani.

Jézus a mi mennyei Atyánk ennél sokkal jobban szeret bennünket. Meghalt értünk és amikor mi szívünkbe fogadtuk Őt, teljesen, 100 %-osan eltörölte korábbi bűneinket és a további életünket az Ő EREJÉVEL ajándékozza meg. Nekünk el kell fogadni ezt az erőt és ha követünk is el valami bűnt – talán nem tudjuk „megzabolázni” a nyelvünket, meg kell azt bánni, és Ő megtisztít ettől a bűntől, és ismét
hozzá kell menni erőért. Így lehetünk tökéletesek és nyerhetjük el az örök életet.

Ne a bűneid ellen küzdj, hanem a Jézussal való mindennapi kapcsolatodért és ha ez egészséges, akkor a szívedben van az Ő beszéde, és megtartod a parancsolatait. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia