Élned kell!

„Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.”
Zsoltárok könyve 23:4

Gyilkosságok, erőszakos cselekedetek, lopás, rablás, testi sértés, gyermekek megrontása. Megkívánja és elveszi, mert így megy ez amióta az ember döntött, és átállt a rossz oldalra. A bűn és az önzés irányít, és néha már nem is tudod, hova menekülhetnél.

Elszörnyedsz a hírektől, melyek egyre közelebbről érintik életedet, és elgondolkodsz azon, hogy nem igazán kellene ilyen világra gyermeket szülni. És töröd, töröd a fejed, hogy mi is az értelme így az egésznek.

Aztán eszedbe jut egy szám, amit nem is olyan rég hallgattál a rádióban: „Beszélj hozzám, mondd újra el, hogy a világ botrány, de holnap mégis élni kell...” (Ákos: Adj hitet)

Igen, ilyen a világ, de neked még élned kell!- szól hozzád a Mindenható. Még élned, mert tervem van veled. Egy küldetés, amire rajtad kívül nem jelölhet senkit: Élned kell tisztán és igazán.

És ehhez Ő meg is adja a szükséges kiegészítőket. Nem kell félned, mert Isten kezében igazán biztonságban vagy. Járj a halál árnyékának völgyében, vagy a tűző napsütésben, Ő melletted megy az úton, ez a legnagyobb ajándék.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet