Megbocsátottam


„Azután ezt mondta az angyal az előtte állóknak: Vegyétek le róla a piszkos ruhát! Neki pedig ezt mondta: Nézd! Elvettem a bűnödet, és díszes ruhába öltöztetlek téged. Majd így szólt: Tegyetek a fejére tiszta süveget! Akkor tiszta süveget tettek a fejére, és tiszta ruhába öltöztették, miközben az Úr angyala ott állt.”
Zakariás próféta könyve 3:4-5


Amit tettél, nagyon fájt. Igazságtalan voltál velem, átlépted a határokat, és igazából nem is gondolkoztál, csak mentél az elborult esztelenséged után. Nem hallgattál senkire és semmire, csak engedted, hogy a felhevült érzelmek vezessenek. De én megbocsátottam. – szól hozzád Isten szelíden.

Én megbocsátottam, mert szeretlek, mert fontos vagy nekem. Tudom, hogy így letisztultan már te is másként döntöttél volna akkor, de az idő kerekét nem lehet visszafordítani. Tanultál az esetből, most pedig lépjünk együtt tovább. Én már megadtam neked a feloldozást, vérem ezt a hibát is elfedi, mert tudom, hogy igazán megbántad. 

Most újra igaz vagy előttem, mert én megbocsátottam, a halált elszenvedtem helyetted, így az én igazságom a tiéd. Igen, tiszta vagy, mert én azzá tettelek. Előtted egy új, fehér lap, kezdjünk rá együtt rajzolni egy közös utat. Ideje, hogy te is tovább lépj, és elengedj magadnak is. Én újra úgy bízom benned, mint előtte, nem kell tartanod a haragos villámoktól. A következményt nem veszem el, de veled leszek, melletted, amikor át kell élned tetted hozadékát. 

Nem kell félned tőlem, én már új oldalt kezdtem, és soha de soha nem fogom előrángatni a múltat, mert szeretlek, és szeretnélek igazán gyógyultnak látni. Hát indulj szabadon tovább! A múlt terhét nem kell tovább cipelned, én elvettem mindet. Előtted egy újabb hét, tele új reménnyel és lehetőségekkel. Éld meg velem, és fogadd el a bocsánatot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet