Egyedül nem megy...

„Ó, esztelen galaták, ki igézett meg titeket, akiknek szeme előtt úgy írtuk le Jézus Krisztust, mintha közöttetek feszítették volna meg! Csak azt szeretném megtudni tőletek: a törvény cselekvése alapján kaptátok-e a Lelket, vagy az ige meghallásából származó hit alapján? Ennyire esztelenek vagytok? Amit Lélekben kezdtetek el, most testben akarjátok befejezni? Hiába tapasztaltatok ilyen nagy dolgokat? Ha így volna, valóban hiába. Tehát az, aki a Lelket adja nektek, és hatalmas erőkkel munkálkodik közöttetek, vajon a törvény cselekedetei, vagy a hit igéjének hallása által teszi-e ezt?”
Pál levele a galatákhoz 3:1-5

Tudod, nem megy ez egyedül. Nem tudsz magadtól jó lenni, és kiérdemelni, hogy szeressen, elfogadjon, és bízzon benned. Azt hiszem, ideje beletörődni, hogy egyedül nem tudsz megfelelni mind a tíz pontnak, akármennyire is szeretnél. 

Igen, rossz érzés szembesülni azzal, hogy vannak határaid, hogy nem vagy, nem lehetsz mindenre képes, pláne nem erre. Hogy igazán jó legyél. Hogy úgy élj, ahogy érdemes, szeretve, önzés nélkül, a társadalom számára hasznosan, felelősségteljesen. Nem, barátom, egyedül ez nem fog menni. 

De ne keseredj el, hisz van megoldás. Lehetsz jó, lehetsz igazán jó Vele. Isten oldalán, Istennel minden sikerülhet. Egyedül nem tudod felvenni a küzdelmet rossz szokásaiddal, kényszereiddel, szenvedélyeiddel. De vele győztes lehetsz, mert Ő már győzött helyetted. 

Isten Fia a kereszten végérvényes diadalt aratott a Gonosz felett, és azért, mert a sírja üres, ez a győzelem a tiéd is, ha elhiszed. Ha elhiszed, hogy egymagad képtelen vagy a jóra, de az Ő oldalán már más a történet. Ha elhiszed, hogy nem tudod kiérdemelni soha a szeretetét, mert Ő már ezt sokkal előbb neked adta. Ha elhiszed, hogy neki nem kell megfelelned, mert úgy jöhetsz hozzá, ahogy vagy, összetörve, őszintén. 

Hát ragadd meg az egyetlen lehetőséget, Isten kezét! Tapasztald meg, milyen, amikor Ő értékel téged, bízik benned, pedig te nem tettél ezért semmi jót. Tapasztald meg milyen, amikor valamit nem kényszerből teszel, hanem hálából, mert miatta majd te is ott állhatsz a győztesek sorában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia