Dávid szíve







„Tiszta szívet teremts  bennem, oh Isten, és az erős lelket újítsd meg bennem!”  Zsoltárok könyve  51:12










A fenti Ige Dávid király imádságának egy részletét tartalmazza. A király belátta, hogy szíve már nem olyan tiszta, mint régen volt. Erkölcsileg nagy nullává lett. Nemcsak házasságtörést követett el, hanem ölt is, hazudott is, az idegen vágyak messze sodorták. Az emberek között viszont úgy tett, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Semmi problémát nem látott életvitelében. Isten erkölcsi elveit alakította cselekedeteihez, ahelyett, hogy a cselekedetein változtatott volna.

Isten azonban egy napon szólt hozzá. Mit tesz most? Folytatja tovább az eddigi bűnös életét? Ellenáll Isten szavának, a körülményeket hibáztatja és másokat, hogy ezáltal is leplezze saját bűnét?
Választás előtt állt, mint mi is nagyon sokszor az életünkben. Ha jól dönt, Isten megbocsátja súlyos bűnét, ha rosszul dönt tovább sodródik a lejtőn.

Nem könnyű felismerni, hogy szívünk már nem tiszta, mert ilyenkor eltaszítjuk magunkat azoktól, akik a javunkat akarják és azokra hallgatunk, akik a bűnre csábítottak. Elveszítjük a kontrolt gondolataink, cselekedeteink felett.

Mit tegyünk ilyenkor?

Egyetlen lehetőségünk van. Azt kell tenni, amit Dávid is tett. Beismerni, hogy megtörtem Isten törvényét és könyörögni bűnbocsánatért.

Uram, te látod, az életem. Előtted egy nyitott könyv vagyok. Bűnt követtem el, megtörtem a törvényedet, kérlek változtasd meg a gondolataimat és segíts elhagyni  bűnömet. Nem akarom tovább hordozni ennek terhét, szeretnék megváltozni. Sokszor próbáltam már egyedül, de nem ment, most Neked adom át szívemet. TISZTA SZÍVET TEREMTS BENNEM!

Ez az ima meghallgatásra talál Isten előtt, békességet nyert a szívem. Azt, amihez eddig foggal-körömmel ragaszkodtam most már el tudom engedni.  

Legyen ez a hét a változás hete életedben!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet