Ízleld a szavakat

„A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.”  
Pál levele a rómaiakhoz  5:5









Mi fog ma velem történni, érdemes felkelni egyáltalán az ágyból? Tegnap este is szörnyűségekkel volt tele a Híradó. Elfogták, lelőtték, kigyulladt, összetört, meghalt, lemondott …. . Ha nem lépek ki az utcára nem történhet velem semmi baj.

Maradok, egyedül ez a legjobb megoldás. Visszafekszem az ágyamba és alszom tovább. ….. De éjszaka is rosszat álmodtam, valaki megfogta a kezemet és húzott le a mélybe. Szörnyű volt, egészen bele izzadtam.  Mi lesz, ha visszatér az álom, sehol sem vagyok biztonságban?

Ricsi odanyúl az éjjeli szekrényre elveszi a Bibliáját és elkezdi olvasni ott ahol kinyílt neki: „A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.”

Elkezdi ízlelni a szavakat, szép lassan olvassa egymás után. A R E M É N Y S É G  - először Csokonai verse jut az eszébe  „ Földiekkel játszó Égi tünemény, Istenségnek látszó Csalfa vak Remény” – csalfa,  vak a remény? Igen, a múlt héten szakított velem a barátnőm. Elhagyott, megcsalt, még mindig rettentően fáj.

A reménység NEM SZÉGYENÍT MEG, MERT SZÍVÜNKBE ÁRAD ISTEN SZERETETE…” - Pedig ő hagyott el engem, de Isten szeret! Emlékszem, amikor szakítottunk teljesen összeomlottam, de jött a szombat és a gyüliben nagyon jó volt. A legszebb nap volt a héten. Éreztem, hogy nem vagyok egyedül, teljesen elfelejtettem őt…és este, amikor elmentünk arra az érdekes evangélizációra oda a Zappa Caféba, minden megváltozott. 

Boldog vagyok, a Szentlélek által megváltozott az életem. Nem félek, nem félek, ha volna mitől is nem félek! Uram, kérem az erődet!

Ezzel az erővel indult el Ricsi, és indulhatunk mi is a mai napnak. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet