Igazság




„És megismerétek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” (Jn 8,32)





Mi az igazság? 
Amikor az igazságról beszélünk általában azt értjük alatta, ami nem hamis. Mert ami nem hamis az csak igaz lehet. Azt, amely a dolgok valóságát mondja el.
Sokan úgy vélik, hogy az általuk ismert igazság a tökéletes. Amikor valamit elgondolunk, cselekszünk, van, hogy megkérdezzük magunktól: Ez most helyes, jó? Vagy megkérdezünk valakit, hogy mi a véleménye. Megnyugtatjuk magunkat, hogy az általunk vélt igazság a helyes és ez az igazi szabadság, úgy élek,  ahogy nekem jó……. Itt álljunk meg! Valóban ez lenne a szabadság?

11 éves lányomat megkérdeztem erről. Ezt felelte: a hazugság egy rabság, és az igazság szabaddá tesz. Így látja egy gyermek.

Milyen sokan élnek úgy a hazugság csapdájában, hogy nem ismerik az igazságot.! Milyen jó lenne, ha felszabadulnának és megtalálnák az utat a szabadság felé.  Van egy vezetőnk csak be kell Őt engednünk szívünkbe. Ő JÉZUS!
Jézus így beszél az igazságról. Az igazság képessé tesz minket arra, hogy megvalósítsuk Isten tervének minden célját és szándékát életünkért. Amely képessé tesz minket arra, hogy teljesen azzá váljunk, amivé Isten szeretné, hogy átalakuljunk. Jézus szerint az igazság szabaddá teszi az embert.

Mi alól teszi szabaddá? A BŰN ALÓL! Amíg vétkezünk, azt jelenti, hogy nem ismerjük Isten igazságát.

Tömören: az igazság egy tapasztalat, amely szabaddá tesz minket a bűn alól. Az igazság csak Jézusban van, csak vele vagyunk képesek megtapasztalni.
Egy mély bensőséges kapcsolatot kell kialakítanunk Jézussal. Jézusnak bennünk kell élnie.
„Élek pedig többé nem én, hanem él bennem Krisztus” (Gal 2,20)

Kedves Barátom! Ismerd meg Jézust. Ő tesz szabaddá, Ő ad erőt. Ne maradj rabságban. Isten azt akarja, hogy szabad légy. Kövesd Krisztust és fordulj el a bűnös Világtól, mely csak rombol és önmagát dicsőíti. Fordulj teljes szíveddel az Úrhoz. Beszélgess Istennel, csendesedj el. Nyisd meg életedet Előtte és hagyd, hogy Ő irányítson. Kívánom, hogy tapasztald meg az igazi szabadságot Jézus Krisztussal.

Maleczné Barányi Anita - Kecskemét 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia