A változhatatlan Isten ígérete


"Én, az ÚR, nem változtam meg, de ti is Jákób fiai maradtatok!"
Malakiás 3:6

Istennek vannak olyan tulajdonságai, melyek nélkül nem lenne Isten. Változatlansága is ide tartozik. Mit jelent ez, miért jó nekünk?

Világunkban szinte minden folyamatosan változik, átalakul, megújul, vagy éppen megromlik. Felújítjuk környezetünket, megváltoztatjuk külsőnket, átalakíthatjuk akár a természet világát is. A legdrámaiabb változások mégis az emberekben játszódnak. Könnyen lehet a legjobb barátból ellenség, vagy fordítva. Emberek, akik éveket, évtizedeket éltek együtt, egyszer csak másként éreznek, gondolkoznak, cselekszenek.

Sokszor értetlenül állunk meg egy-egy válás, vagy megromlott kapcsolat híre hallatán, hogy mi történt, mi változott meg, hogy jutottak el idáig?
Isten változhatatlanságát a kapcsolat oldaláról értékelhetjük Igazán. Nyílván fontos az is, hogy soha nem változik törvénye, akarata, terve velünk kapcsolatban. Istennél nem változnak a dolgok egyszerűen az idő múlásával. Vele lehet számolni, rá lehet számítani.

A Biblia még tovább megy. Isten nem csak egy biztos pont a bizonytalan világban, hanem egy olyan hűséges társ, aki akkor is szeret, ha én már megváltoztam, hűtlenné lettem. Az én érzelmeim, és hűségem változhatnak, de Istent még az én hiányosságaim sem gátolják meg abban, hogy szeressen, és ígéreteit valóra váltsa rajtam.

 "Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja." (2Tim 2:13)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia