Öröm és szelídség



Mindig örüljetek az Úrban! Újra mondom: örüljetek! Mindenki lássa meg, hogy szelídek és kedvesek vagytok! Közel van már az Úr!”

Filippibeliekhez írt levél 4:4-5

A Filippiekhez Pál a börtönből írta levelét. Érted? A BÖRTÖNBŐL! Ahova hite miatt – és nem egy emberölés miatt került. Ahol nem volt túl sok fény, hisz legtöbbször földbe vagy kőbe vájt cella, ami felülről, esetleg a vasrács-ajtón keresztül kapott egy kis fényt. Ahol néha kalodába zárták a „bűnöst”.

És mit ír? Hogy MINDIG örüljetek! Még ilyen nehéz körülmények között is! Persze, ezt csakis Istennel együtt lehet. Nélküle nem megy! Sem neked, sem nekem!

Mindenki lássa meg, hogy szelídek és kedvesek vagytok!

Sem a szelídség, sem a kedvesség ma már nem divat. Sőt, sok ember számára valahogy gyanús. Mit akarhat? Miért ilyen kedves? A szelíd emberre meg azt mondják, hogy bumburnyák! Hogy élhetetlen! Hogy nem erre a világra való!

Szerinted alkalmazható még a 21. században az öröm, a szelídség és a kedvesség? Próbáld ki!

Próbálj meg 24 órán keresztül minden ici-pici dologért hálás lenni, sőt a rosszban is valami kis jót keresni. Próbálj meg minél több emberre rámosolyogni a következő 24 órában. Szólítsd meg a pénztárost, és dicsérd meg a gyorsaságát vagy a ruháját. Mondd a benzinkutasnak, mennyire értékeled figyelmességét, hogy egyetlen csepp benzint sem enged a földre csöppenni. Az orvosi rendelőben hallgasd meg a melletted ülőt és légy együtt érző! Csupán 24 órán át próbáld ki! A hálát! A szelídséget! A kedvességet! Az előzékenységet!

És most jósolok neked, sőt jóslatomat le is írom: TE LESZEL A LEGBOLDOGABB!

Tudod miért? A választ itt találod: Példabeszédek könyve 11:25/b

Ma az MR1 Kossuth Rádióban Adventista félóra lesz!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia