Nem neked kell harcolni

„Oh mi Istenünk, nem ítéled-é meg őket? Mert nincsen mi bennünk erő e nagy sokasággal szemben, mely ellenünk jön. Nem tudjuk, mit cselekedjünk, hanem csak te reád néznek a mi szemeink. „ 2.Krón.20,12.


Az élet tele van különböző eseményekkel. Egyszer fenn, egyszer lenn! Hányszor és hányszor éreztem csodálatosan magamat, amikor minden sikerült, és azt gondoltam, semmi sem állíthat meg! Erős és ügyes vagyok, tudom, hogy mit akarok, és sikerülni is fog, ez biztos! Nem sokkal utána viszont mégis észrevettem, hogy homok került a fogaskerekek közé, és mégsem úgy sikerültek a dolgok, ahogy elterveztem…


Voltál-e már teljesen elcsüggedt, amikor „lúzer”-nak érezted magadat? Akárhogy erőlködtél, mégsem sikerült, sőt pont ellenkezőleg történt minden, mint ahogy szeretted volna… talán ismerős érzés, nem?
Izraelnek ebben az időszakában Jósafát volt a király. Az Írás szerint „És lőn ezek után, eljövének a Moáb fiai és Ammon fiai, és velök mások is az Ammoniták közül, Jósafát ellen, hogy hadakozzanak vele. „(1.v.) Mit lehet tenni? Gyengék vagyunk, semmi esélyünk! – gondolhatták… Jósafát mégis a lehető legjobbat tette! …”az Urat kezdé keresni és hirdete az egész Júda országában bőjtöt.”(3.v.) Nem magában bízott, nem a fegyverekben, nem is az okosságában és a jó szerencsében! Az Urat kezdte el keresni és Tőle kért tanácsot!


Nem tudom, éppen milyen helyzetben vagy…. nem tudom, hogy mit érzel, vagy éppen milyen küzdelmekkel vívódsz! Ha tudnám, akkor sem biztos, hogy tudnék segíteni…. de egyet tudok! Van egy személyes Istenünk, aki ma is ugyanaz, mint Jósafát idejében.  Ha úgy érzed, hogy elborítanak a hullámok, ha mindenkiből és mindenből teljesen eleged van, tedd azt, amit Jósafát tett: keresd az Urat imában, és hidd el, hogy Ő lát téged, sőt segíteni is akar.


Jósafát imádkozik és jön is a válasz Isten prófétája által: „Nem kell néktek harczolnotok, hanem csak álljatok veszteg, és lássátok az Úrnak szabadítását rajtatok. Júda és Jeruzsálem, ne féljetek és ne rettegjetek! „(17.v.)


Az élet nagy óriásaival szemben nem neked kell vívni a harcot. Ott áll melletted a nagy „Vezér”, aki csak arra vár, hogy „jelezz” neki. Arra vár, hogy lásd be: Egyedül nem megy! Vele viszont képes lehetsz hatalmas csodákra.


Ki az, aki ellen tudna állni ilyen ajánlatnak?! Én biztosan nem! Ezért megyek is imádkozni, hogy Jézus segítségével ma is győzhessek önmagam és az engem körülvevő kísértések felett….
Kormos Tivadar

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet