Isten beváltja ígéreteit


"Áldott az ÚR, aki nyugalmat adott népének, Izráelnek egészen úgy, ahogyan megígérte. Egyetlen szó sem veszett el mindabból a jó ígéretből, amit megígért szolgája, Mózes által."1 Királyok 8:56

Ígéretek. Szavak, amelyeket csak úgy meggondolatlanul kimondunk: igen, persze, hogyne megteszem, érted bármit, az életemet, jóban- rosszban ott leszek veled... Aztán jönnek csalódások, elválások és a szavak üresen hullnak alá a semmibe. Mi gyakran ígérgetünk, fogadkozunk, de egyre kevésbé tudjuk meg is tartani azokat.

Nem így az Isten. Isten népe, amikor Salamon templománál összegyűl a felavatásra, arra emlékezik, hogy egyetlen szó sem teljesedett másképp, amint ahogyan azt Mózesen keresztül megígérte. Isten teljesíti, amit ígért!

A pusztai vándorlásban, a bírák idejében, a honfoglaláskor, és filiszteusokkal vívott harcokban és most itt a legszebb templom körül: Igen! Isten teljesíti a vele álmodott álmainkat! Nem vagyunk a legjobbak, de kihívottak vagyunk. Arra, hogy lássuk, és megéljük a csodákat!

Ez ma, 2011-ben sincs másképp. Ma azt érzem, Isten a nekem adott ígéreteit is teljesíti. Kenyerem és vizem nem fogyott el, nem vagyok egyedül, hanem van egy fantasztikus férjem, van egy közösség akikhez tartozom, egy munkahelyem, ahol alkothatok, vannak barátaim és van jövőképem. Nyugalmat ad minden váratlan helyzetben, mert tudom Isten az, aki kezében tartja a világomat. Isten ígérete teljesedik.

Annyira apró dolgokban is ott van az Isten. Az apró pénzt nem tartjuk értékesnek egymagában. De ha összegyűjtenénk az összeset, amit találunk itt- ott a lakásunkban, akkor lehet nagy összegre tennénk szert. Gyűjtsük össze Isten apró ígéreteit, és megláthatjuk mennyi sok van belőle. Meg fogunk lepődni! Isten az kis ígéretek nagy Istene is! Hát menj és fedezd fel ma is az apró ígéretek csodáit!

csrenata



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet