Ima azokért, akiket szeretek

„Azért imádkozom, hogy szeretetetek mindjobban gazdagodjék megismerésben és teljes megértésben, hogy meg tudjátok ítélni, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek Krisztus napjára, telve az igazságnak Jézus Krisztus által szerzett gyümölcsével Isten dicsőségére és dicséretére.”
Filippi 1,9-11

Uram, drága, jó Atyám!

Bárcsak ismernének Téged az emberek! Főleg azok, akiket szeretek. Bárcsak megértenének legalább annyira, mint ahogy én értelek, bár nagyon kevés még mindaz, ahová jutottam. Tudom, hogy ahogy az én szívemet megtöltötted a szereteteddel, úgy már sok-sok embert közelebb vontál magadhoz. Köszönöm, hogy átélhettem a csodát, amikor beléptél az életembe. Téves úton jártam, sok minden érdekelt, sok minden jelentett örömet, de amit Te adtál, az tiszta volt. Nem volt semmi sem, ami beárnyékolja az örömöt, mint addig. Ezért tudom, mit jelent hitetlenül élni és azt is, mit jelent Veled.

Drága Jézus, kérlek, add, hogy Téged lássanak, Veled találkozzanak, barátkozzanak! Add, hogy megértsék: a hit nem egyenlő a vallással! Én sem csupán tantételekben, elvekben hiszek, hanem Benned, és ez a kettő egészen más. Azért imádkozom, hogy megérthessék mind, Veled lehet beszélgetni, Téged lehet kérdezni és mindig akkor hibázunk, amikor nem ezt tesszük.

Boldog vagyok, hogy a Szentírás a Te szavad hozzám, és nem csupán leírt szó. Köszönöm, hogy amikor olvasom – és minél többször teszem ezt – Te mindig üzenettel töltöd meg. Add ezt a mindennapi csodát mindenkinek, és adj hozzá türelmet! Mert nem mindig látjuk a vezetésed, az akaratod, mert néha várni kell Rád, de ennek is mindig oka van. Add, hogy megértsük idővel az okokat is! Tudom, megteszed.

Végül arra kérlek, hogy ebben a bonyolult és kusza világban legyen előttünk mindig nyilvánvaló, hogy mi a jó! Szeretném, ha mindannyian tudnánk helyesen választani, élni a felkínált lehetőségeinkkel, hogy ezek egyre közelebb vigyenek a cél felé! Olyan szomorú, amikor látom azokat, akik célt tévesztettek és életük végére sem lettek jobbak annál, mint amik voltak. Kérlek, add, hogy mindannyian jobbakká váljunk önmagunknál! Add, hogy fejlődjünk, hogy növekedjünk a jellemünkben, hogy egyre jobban hasonlítsunk Rád, drága Megváltóm!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia