Beteljesített igéretek



"Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van. Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret. Mert még "egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik."
Zsidókhoz írt levél 10:25-37



Ugye ismerős neked az az érzés, hogy vársz valakire, akit még csak nem is ismersz, csak úgy sejted, hogyan nézhet ki...? A találkozó sikerében valami jelben és helyben egyezzünk meg, mert különben nem találnánk egymásra.

Ehhez hasonlóan Isten is jeleket ad, útmutató táblákat helyez ki, azért hogy ne érezzük:hiába várakozunk, rossz helyen, vagy rossz időben ne várjuk Őt. Mivel az útjelzőket gyakran lombos fák is eltakarják, a lelkesedés, a bizalom lankad. Ezért figyelmeztet a Biblia - a kitartásra, hiszen az ígéret nem vész el, csak időben teljesedik.

Nehéz Isten ígéreteiben bízni, amikor nem látjuk, nem érezzük az irányító táblákat. Amikor a vihar előtti nagy csendben vagyunk. S mégis Isten ígérete teljesedik, visszajövetelének jeleit láthatjuk, bár nem mindig azonosítjuk be őket. Végtére is jelek nélkül is ugyanúgy kellene bíznunk Istenben, mert Ő változatlan, még a változás árnyéka sem jellemző rá!

Ezért hát, jeleket látva vagy nem látva ma határozd el, hogy vakon elengeded magad Isten karjaiba hullva, hogy tegyen veled bármit, vezessen bármerre és hadd legyen még néhány meglepetésnyi csoda, amit még tartogat számodra! Aki ígérte, jön, és nem késik!

csrenáta

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet