Áldás


Aki műveli a földjét, annak elég kenyér jut, de aki hiábavalóságokat hajhász, annak szegénység jut. A hívő ember bőven kap áldást, de a gazdagságra törő nem marad büntetlenül.
Példabeszédek könyve 28,19-20


„Nem az a szegény, akinek csak kevese van, hanem az, aki többre vágyik”

A Biblia egyértelmű tanítása, hogy az anyagi jólétet a gyarapodást mindig meg kell, előznie a szeretetnek
Adni csak abból tudsz, ami a tied. Az egyik legismertebb keresztény írónő a következőket írta:

„A gazdagság nem bűn, ha valaki becsületesen jutott hozzá. Isten nem ítéli el a gazdagot gazdagsága miatt. De elmarasztalja akkor, ha a reá bízott anyagiakat önzően használja fel. Sokkal jobb volna, ha pénzével jót tenne, és így Isten trónjánál helyezné el. „
E.G. White: Krisztus példázatai

A másik oldalról sehol nem olvastam azt a Bibliából, hogy támogatni kellene a lustákat a munkakerülőket, azokat akik felelőtlenül elherdálják azt amit az Úr rájuk bízott, eldorbézolják azt is amit meg sem keresetek.

A legfontosabb, hogy az életünkön Isten áldása legyen. Az áldás mindig Istentől jön, Ő adja az embernek azt a jót amire szükségünk van. Isten azt ígéri, hogy a „hívő ember bőven kap áldást”, ami nem mindig a pénz nagyságában nyilvánul meg. Nem a szerencsejátékokban, kell bíznunk, nem Fortuna istenasszony segítségében, hogy anyagi biztonságunk legyen, hanem az Úr ígéretében, hogy kenyerünk vizünk soha el nem fogy.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia