Isten győzelemre vezet

De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt.
2 Korinthus 2:14

Iskolai tornaórákon, tábori sport alkalmakon gyakran úgy osztottuk el a résztvevőket, hogy két ember felváltva egyesével válogatta össze az általa jónak tartott játékosokat. A legjobb képességűek hamar bekerültek az egyik vagy másik csapatba, a gyengébbeket a végére hagyták. Bármelyik csapatba is kerülünk ilyenkor, 50% esélyünk megvan a győzelemre. A játék végén már nem az számít, hogy ki hogyan teljesített, hány pontot szerzett. A lényeg, hogy a győztes csapat tagjai között vagyunk-e?

A hitélet is hasonlít egy ilyen csapatjátékhoz abban a tekintetben, hogy képességeinktől, teljesítményünktől függetlenül mi is tartozhatunk a győztes csapatba. Mivel Krisztus legyőzte az ellenséget, biztosak lehetünk a csata végkimenetelében. Jézus megosztja velünk a bűn ill. Sátán feletti győzelmét és diadalra vezet bennünket is.

Tágabb értelemben a Krisztus és az általa elnyerhető megváltásról szóló jó hír terjedése is egy komoly vállalkozás. Bár sokszor nehézségekbe ütközik, de mivel ez Isten ügye, diadalra fogja vinni. Részt venni az evangélium terjesztésében – nagy kiváltság. Isten megváltott, győztes népének tagjaként a mehetünk bátran előre, abban a tudatban, hogy 
a jó csapatban vagyunk.

Ma még talán úgy tűnik nagy a zűrzavar. Nem látjuk tisztán, ki kinek az oldalán áll. A kérdés inkább az, hogy elfogadjuk-e Jézus meghívását? Arra hív hogy álljunk mellé, küzdjünk – és győzzünk vele együtt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia