Isten által írt parancsolatok

"Amikor befejezte Isten Mózessel való beszédét a Sínai-hegyen, átadta neki a bizonyság két tábláját, az Isten ujjával írt kőtáblákat."

Mózes második könyve 31:18

...pedig Mózest sokan vádolják azzal, hogy ő a törvényadó...

Félre nem érthető, hogy Isten írta a saját ujjával a két kőtáblát, így minden, ami azon található Isten kérése mihozzánk, emberekhez. Nem emberek találták ki, így emberek által el nem törölhető, ami szerepel rajta. Örök sorsunk ezen kőtáblák tartalma alapján lesz eldöntve.

10 egyszerű kérés, ami nélkül lehetetlenné válna az élet a Földön. Amikor valami nagy gubanc van az életünkben, mindig azért, mert vagy mi, vagy valaki a környezetünkben megszegte valamelyik törvényt a 10 közül.

Emberként önzőek vagyunk. Szeretnénk a kisebb nyomású területek irányába élni az életünket - mint a folyadékok és a gázok -, így sokszor érezzük tehernek az elvárásokat. Viszont azonnal értjük, hogy miért van szükség a korlátozásokra, amikor valaki ellenünk szegi meg a szabályokat.

Isten ilyen egyszerű dolgokat kért tőlünk, például, hogy ne öljük meg egymást. Ha nem kérte volna, mindenki szabadon legyilkolhatna bárkit, aki neki nem tetszik. Sajnos lassan eljutunk egy olyan világba, ahol természetesebb a gyilkosság, mint a megbocsátás. De az a reménység, hogy Isten elszámolásra hívhatja az emberiséget az Ő törvénye alapján.

Van egy ennél is nagyobb reménysége az emberiségnek: még a gyilkosoknak is van lehetőségük tiszta lappal indulniuk, ha elfogadják, hogy Jézus minden bűnünkért megfizette a váltságdíjat. Isten törvénye érvényben marad mindig. Viszont azok, akik elrontották az életüket, mert nem vették komolyan Isten törvényét, azoknak sem kell reménytelennek lenni, mert Jézusnál megkapják az újrakezdés lehetőségét Jézus segítségével együtt.

Ami pedig a legjobb hír: a jók sem azért kapnak örök életet, mert jók voltak és mert egész életükben szerették Isten törvényét, hanem mert Jézus nekik is kegyelemből adja az üdvösséget. Mindeközben Isten törvénye változhatatlan, mert Ő Maga is az.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet