Bizalomjáték



"Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Minden te utaidban megismered Őt; akkor Ő igazgatja a te utaidat"

Példabeszédek könyve 3:5-6

Amikor a mai szöveget elolvastam, egy dal ugrott be rögtön.

"Csak bízz az Úrban, és soha ne csüggedj! Ezt mondom mindig a lelkemnek, hűsége páncél, és keze, mint árnyék követ. Emlékezz mindig az ígéretére, minden nap megtart és nem enged el. Szárnyain hordoz, és egyenes úton vezet.

Refrén: Mert vele minden magas falon átlépek, átfutok az ellenség táborán. A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg, mert Ő mellém áll.


Csak bízz az Úrban, és soha ne csüggedj! Ezt mondom mindig a lelkemnek, hűsége páncél, és keze, mint árnyék követ. Emlékezz mindig az ígéretére, minden nap megtart és nem enged el. Szárnyain hordoz, és egyenes úton vezet.


Refrén: /: Mert vele minden magas falon átlépek, átfutok az ellenség táborán. A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg, mert Ő mellém áll. :/ 2x /: Kelj fel, én lelkem, miért adnád fel, miért csüggednél tovább? Bízzál Istenben, nincs olyan vihar, amin Ő ne vinne át! :/ 2x /: Mert vele minden magas falon átlépek, átfutok az ellenség táborán. A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg, mert Ő mellém áll. :/ 3x Emlékezz mindig az ígéretére, minden nap megtart, és nem enged el. Szárnyain hordoz, és egyenes úton vezet.


Meghallgatható: http://www.youtube.com/watch?v=Bpup03ahZg8


Csapatépítő játékként szoktunk játszani bizalomjátékokat, mint pl. a szabad esést a csapat tagjainak egymással szemben kinyújtott karjára, vagy a kinyújtott karokkal szembeni futást stb. És nagyon furcsa érzése van ilyenkor az embernek, amikor teljesen rá van utalva a bizalomra... Hogy bízzon a másik emberben, mert ő majd vigyázz rá! Nehéz számomra és esetlenül érzem magam játék közben, de hihetetlenül összekovácsolódunk a játék végére.


Valahol Istennel kapcsolatban is ilyen érzéseket táplálunk. Kérdés, hogy miközben aláesünk Valaki alánk tartja-e a karját, vagy a semmibe zuhanunk...A magas falakat át tudjuk-e lépni?!

Mert nem látjuk a jövőt, és nem tudjuk merre vezet minket. És ez a bizalomjátékunk a Jó Istennel, amikor tényleg vakon el kell engednünk magunkat.


De ahogyan a fenti dal is mondta, Vele minden falat átléphetünk, tűz és víz nem árthatnak nekünk! Akkor is, ha jönnek a hullámok és meg kell halnunk, bízhatunk az örök élet ígéretében!

Engedd el magad ma, és engedd, hogy kifogjon erős karja! Rajta, indulhat a nap, mert Ő veled megy!


Udvar Renáta




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia