Ajándék A-Z



"Az Úr vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged. Csontjaidat megerősíti, olyan leszel mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz"
Ésaiás könyve 58, 11

Amint felébredsz ma reggel és felhúzod a redőnyt beárad a napfény. Mielőtt azt hinnéd, hogy a mennyben vagy, megereszted a mosakodáshoz a csapot és ráeszmélsz: mindenért keményen fizetned kell. Semmi nincs ingyen. Az ébredéskor érzékelt szobahőmérséklettől a reggeliden túl egészen az utolsó lekezelt jegyig- mindennek ára van.

Karácsonykor,Valentin napon és nőnapon is eszedbe jut: a kapcsolatoknak is ára van. Egy száll virág, egy közös pizzázás egy apró ajándék is pénzbe kerül.

Így úgy érezzük Isten ránk árasztott áldásainak is ára van. Egy ima: egy munkahely. Egy áldozás: egy ember gyógyulása. Tized, adományok: megvásárolt kegyelem. Engedelmességért örök élet.

Pedig ma reggel azt olvasom itt, hogy csak úgy megtart engem. Kopár földön is. Világ, hitel, bank válság idején is. Fülembe csengenek Istennek szavai: semmi felől ne aggódjatok... Bármennyire is nehéz!

Csontritkulás és egyéb balesetek idején is ott van az Isten! Megerősíti csontjainkat, hogy felmenjünk egy gyülekezet lépcsőin, be tudjunk vásárolni egy szegény családnak és kedvesünk lázas fejére vizes törülközőt tehessünk.

Lelkünk sokszor kiszárad a sok futástól- Isten azonban olyanná teszi azt, mint a jól megöntözött kert!

Amikor nincs mit adnod másoknak Isten a szeretet, megjobbítás, segítő odafigyelés és önzetlen gondoskodás forrássá tesz téged.

Mindezt ingyen adja. A-Z mindent, ami az életed fenntartja! Víz, élelem, szerelmed, barátod, munka. Kopár, sivatagos földön is ott van veled az Isten csak vedd észre és fuss a karjaiba. És ha netán úgy véled nem elég, amennyi van, Ő majd erre a nyűgödre is tud választ adni! Vezet, jól tart és forrássá tesz. Én így ismertem meg őt, na és te?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia