Ez az egyetlen dolgod

"Az írástudó ezt mondta neki: Jól van, Mester, helyesen mondtad, hogy egy Isten van, és rajta kívül nincsen más; és ha szeretjük őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből, és ha szeretjük felebarátunkat, mint magunkat, sokkal több az minden égő- és véresáldozatnál."
Márk 12:32-33

Mondd, mi értelme van ennek? Mi értelme ezredjére is felállni, és újrakezdeni, ha elbuktál? Mi értelme van még mindig hittel és bizalommal tekinteni a holnap elé, mi értelme van reménykedni abban, hogy lesz és van megoldás? Mi értelme van mosolyogni arra, aki tegnap még arcul ütött, és mi értelme van a megbocsátásnak? Mi értelme van adni, amikor mások csak elvenni akarnak? Mi értelme van a jónak, amikor annyi a gonosz körülöttünk?

Tudod, ez csak rajtad múlik. Rajtad múlik, hogy lesz-e értelme, vagy sem. Egy egyszerű döntés áll előtted, amin múlik a történet folytatása. Egy egyszerű döntést kell meghoznod ma és minden új nap reggelén, mégpedig azt, hogy szeretni fogsz! Isten azt kéri tőled, hogy kezdd az előtted álló hetet valahogy másként! Szeress, ezt tűzd ki egyetlen célul és küldetésül. Szeresd és merd megismerni Istent! Merj közelebb kerülni hozzá, és mond el neki minden bánatodat, fájdalmadat, terhedet.

És szeresd az Embert! Tedd meg Te a lépéseket a többiek felé akkor is, ha nem kapsz viszonzást. Mosolyogj még mielőtt csattanna a pofon és kapaszkodj Istenbe a végsőkig. Mindegy, hogy mások hogyan reagálnak, te szeress, ez a dolgod, és így nyer csak értelmet körülötted minden.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet