Csak egy út létezik...


"Ellenben abban hiszünk, hogy mi is az Úr Jézus kegyelme által üdvözülünk. Éppúgy, mint ők."
Apostolok cselekedetei 15:11


"Ha jó leszel, biztosan a mennybe jutsz!" - csengenek még mindig füledben a szavak, melyeket gyermekkorodban hallottál. Ha jó leszel, ha szót fogadsz, ha engedelmeskedsz, akkor ott lesz a helyed a mennyek országában. Ha jó leszel. Ha elég jó leszel.

És te próbálkoztál foggal és körömmel. Akartál jó lenni. Küzdöttél érte, félredobtál minden felesleges terhet, minden erőddel dolgoztál rossz szokásaid ellen, és mindent megtettél azért, hogy elég jó legyél a menny mércéjéhez mérve. És mégsem érzed az öröklét illatát orrodban. Szárnyaid még mindig nem nőttek ki, és még mindig a földön jársz.

Ma reggel fájdalmasan felsóhajtasz, hogy ez neked nem fog sikerülni. Bármennyire is igyekszel, valahogy nem megy. Bármennyire is törekszel arra, hogy te igazán jó ember legyél, a menny kapuját még csukva látod magad előtt.

Isten látja ma reggel kétségbeesett helyzetedet, és üzenete hozzád szól. Nem a te görcsös erőlködéseid, dicséretre méltó jótetteid hozzák el számodra az örök életet, az üdvösséget, hanem csak és kizárólag Jézus Krisztus áldozata. Csak egy út létezik. Csak ezáltal az áldozat által állítja Isten helyre mindazt, amit az ember tönkretett. Egy dolgot tehetsz: Kapaszkodj Isten kegyelmébe, fogadd el érted hozott áldozatát, az üdvösség pedig már a mától a tiéd.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia