A bölcs szív


„Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.”
(90. Zsoltár 12. vers)


A napokban visszanéztem azon írásaimat, melyeket erre az oldalra felraktam. Magam is elcsodálkoztam azon, hogy bizony már két év eltelt az első bejegyzés óta. Pedig mintha csak most lett volna, amikor Csizmadia Robi felkért bennünket, hogy a reggeli Igéket saját gondolatainkkal egészítsük ki.

Hát igen, az idő rohan könyörtelen. És minél idősebb az ember annál inkább megérzi az idő múlását. Épp csak elkezdődik a hét és már vége is. Így az életünk is, mint gyorsvonat elrobog mellettünk.

S mivel a végső elmúlást nem tudjuk kiküszöbölni, megpróbáljuk minél inkább kitolni annak beköszöntét. Mindent megpróbálunk megtenni azért, hogyha csupán egy-egy évet is, de hozzáragasszunk életünkhöz. Mint Ezékiás király, aki kisírt az Örökkévalótól 15 évet. (Ézs.38:5)

Hányszor hallhatjuk:
Ha ezt és ezt eszed, akár 7 vagy 10 évvel tovább élhetsz.
Ha naponta mozogsz, legalább 10 évvel hosszabbíthatod meg életed.
Ha megfelelő mennyiségű vizet iszol…
Ha mértékletes vagy a jó dolgokban és a káros dolgoktól őrizkedsz…
Ha megfelelő időt fordítasz a pihenésre, mentális egészségedre…
Ha kiköltözöl a szabadba, vagy emide, amoda…
Nagyszerű! Ha mindezeket összeadjuk, még 120 év lehet a miénk!!!
Csakhogy, én nem 7, nem 10, nem 120 évvel akarok tovább élni, hanem örökké, és nem ezen nyomorúságos körülmények között, hanem Isten országában. Minden pillanatot ennek a célnak szeretnék alávetni.

Kedves olvasó!
Ha igazán bölcs szívhez szeretnél jutni, akkor élj úgy, hogy mind az étkezésed, az öltözködésed, a munkád, a szórakozásod, a pihenésed, a legutolsó leheleted is Jézust magasztalja.

„És mindent, a mit csak cselekesztek szóval vagy tettel, mindent az Úr Jézusnak nevében cselekedjetek, hálát adván az Istennek és Atyának Ő általa.” (Kol. 3:17)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet