Öröm az Úrban

„Örvendezvén örvendezek az Úrban, örüljön lelkem az én Istenemben; mert az üdvnek ruháival öltöztetett fel engem, az igazság palástjával vett engemet körül, mint vőlegény, a ki pap módon ékíti fel magát, és mint menyasszony, a ki felrakja ékességeit.”
(Ézsaiás könyve 61. fejezet 10. vers)

Az esküvő a földi élet egyik legkülönlegesebb és legboldogabb napja. Amikor az ember összeköti életét azzal a valakivel, akit a legjobban szeret. Amikor mindenki jókívánságokkal halmoz el. Amikor a legfinomabb ételeket szolgálják fel. Amikor nagy izgalommal bontogatja az ember a nászajándékcsomagot...
Ám valójában minek is örülünk? Hiszen nem tudjuk, milyen lesz a folytatás. Nem tudjuk, hogyan fogjuk venni az élet akadályait. Nem ismerjük sem magunk, sem társunk jövőbeli rigolyáit.
De ki gondol az esküvő napján ilyenekre? Az ifjú pár biztos nem. Ilyenkor olyanok vagyunk egymás számára, mint egy meglepetéscsomag. S egy ajándék csak jó lehet.
Bizony, ugyanilyen meglepetés minden nap Istennel. Nem tudjuk, milyen kihívásokkal kell ma szembenézni, de Jézus ott áll mellettünk, így minden másodperc egy masnival átkötött boldogságcsomag. Minden szívdobbanás, minden lélegzetvétel lehetőség, hogy élvezzük közelségét.
S mielőtt elkezdenéd kibontani a mai nap ajándékdobozát, köszönd meg, hogy olyan dolgokkal halmoz el, ami mind javadra van.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet