Isten a Teremtő
„Mégis Urunk, te vagy a mi atyánk; mi vagyunk az anyag, és te aki formálsz, a te kezed műve vagyunk mindnyájan.”Ésaiás 64:7

1. nap: Legyen! 2. nap: Legyen! 3. nap: Legyen! 4. nap: Legyen! 5. nap: Legyen! 6: első része: Legyen! 6. nap második fele: ALKOSSUNK EMBERT a képmásunkra! 6. nap vége: Minden IGEN JÓ!
Istennek az ember volt a szeme előtt, mikor elkezdte a teremtés munkáját. Minden készen állt teremtő szavára, de az emberhez lehajolt, és saját kezével formálta meg a föld porából. Ezután az élet leheletét az orrába adva élő lényt alkotott.
Az Isten által formált ember a Teremtőt tükrözte. Gyönyörködtek egymásban.
A baj talán ott kezdődött, amikor az ember kezdte el formálni az Istent. A kísértő szó eltorzította látását. Már nem bízott benne úgy, mint azelőtt. Megkérdőjelezte jóságát, szeretetét.
Olyanná formálta az ember Istent, ami már nem tükrözi vissza az eredeti képet. Nem Isten változott meg – mi nem akartuk őt. Mi akartuk kézbe venni a dolgokat. Az eredménye nyilvánvaló.
Isten ma arra hív, hogy alázattal emlékeztessen arra: ő formált kezdetben. Ugyanakkor az eldeformálódott alkotását nem dobja el, szeretne bennünket ma is alakítani. Engedjük!
Végül egy ének is egy kis versikém:
„Minden szerinted legyen Uram,Te vagy a Mester, én az anyag.Formálj és készíts terved szerint,Jól esik nékem, ha szavad int!”
(…)

Genezis
Isten –
innen indult minden.
Legyen -
megszólalt a csendben.
Minden -
értünk lett a Földön.
Jól van -
mondta végül Isten.
Ember –
hol vagy(unk)?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia