A hangya példája

„Eredj a hangyához, te rest, nézd meg az ő útjait, és légy bölcs! A kinek nincs vezére, igazgatója, vagy ura, Nyárban szerzi meg az ő kenyerét, aratáskor gyűjti eledelét..”
(Példabeszédek könyve 6. fejezet 6-8. vers)
Így nyáron, mikor mindenki a nyaralást tervezi, vagy már élvezi a jól megérdemelt pihenést, szinte feleslegesnek tűnhet a mai Bibliaszöveg értelmén elmélkedni.

Salamon elküld bennünket a hangyához, hogy tanuljunk a szorgalomról és az igyekezetről, ha szeretnénk nagy dolgokat elérni az életben.

Valóban. A szorgalom egy keresztény számára alapvető életformává kell, hogy váljon, de a fő kérdés; miben.

Ehhez nem kell bonyolult tesztet kitölteni, csupán becsülettel nézz magadba, végy magad elé egy papírt és írd le, mivel töltöd az idődet a felkeléstől a lefekvésig (evés, munka, utazás, házimunka, stb.). Ha ezt egy hétig írod, meglátod, miben vagy a legszorgalmasabb, mi az, ami kitölti életed nagy részét.

Persze mondhatnád; - Azért dolgozom, hogy a családomnak jobb körülményeket biztosítsak. És különben is, munka közben is gondolok Istenre, lelki éneket hallgatok, Istenről beszélek munkatársaimmal… „mindent Isten dicsőségére cselekszem.” (1Kor.10:31)

Ám Jézus nem azért hívta el a tizenkettőt, hogy néhány órát Vele töltsenek, azután éljék a munkás életet. A tanítás után elküldte őket, hogy enyhítsék mások fájdalmát az evangélium reménységével.

Jézus ma hozzád is szól, és azt mondja:

„Eredj a hangyához”, tehát légy szorgalmas!

„nincs vezére”, vagyis a szorgalmad benső késztetésből fakadjon!

„nyárban szerzi meg az ő kenyerét”, tehát használd ki a ma lehetőségeit!

És „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.” (2Tim.4:2)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet