A te utad 
"Ezért tehát,  testvéreim, igyekezzetek még jobban megerősíteni elhívatásotokat és kiválasztásotokat, mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani soha."
Péter második levele 1:10

Mindent feltettél egy lapra. Mások őrültnek néztek miatta, de te csak tetted azt, amit érezted, hogy tenned kell. Valami ott belül azt súgta, jó úton jársz, annak ellenére, hogy mások megszállottnak tartottak, és nem értették, miért is mész ebbe az irányba. De te csak mentél, mert Valaki erre hívott el.

Valaki megálmodott veled egy csodálatos életet, egy fantasztikus pályát, és hívott a megvalósításra. Valaki sokkal többet látott benned, mint bárki más, és tudta, mivé lehetsz, ha engedelmeskedsz hívásának. És te azóta is futod a köröket.

Néha nagyon nem érted, hogy miért, sőt, sokszor úgy tűnik, bármelyik más út ezerszer könnyebb lenne. Falakba ütközöl, ellenállásba, gúnyos közönybe, hitetlenségbe, lenézésbe. Tudom, hogy nem könnyű azt az utat járni, azt a hivatást, munkát végezni, amire elhívott a Mindenható.

Ma reggel azonban gyere, és nézzük ezt az egészet másként! Menjünk vissza a kályhához, menjünk vissza Istenhez, aki elindított ezen az úton! Emlékezz vissza az első lépésekre, melyeket ezen az úton tettél meg! Emlékezz vissza arra, Ki és hogyan indított el! Popper Péter mondta a következőket: "Soha ne felejtsd el honnan jöttél, és miért csináltad magadnak azt a zűrzavart, amiből most szabadulni akarsz."

Lehet, hogy ma reggel minden csontod fáj a kimondhatatlan fáradtságtól, és legszívesebben feladnád az egészet. Ne tedd! Isten ezáltal az ige által azt üzeni neked, hogy ne felejtsd el, honnan jöttél, ne felejtsd el, Ki és miért indított el ezen az úton. Emlékezz vissza, és erősítsd meg magadban az elhatározást, hogy Isten oldalán végigfutod a pályát!

Legyen ez a ma reggel az emlékezésé, az újragondolásé, elhívatásod megerősítéséé. Gondolj arra, hogy Isten hisz benned, és egy egyedi munkára hívott el, de ebben soha nem hagy magadra.

Ha így teszel ma reggel, máshogy fogod majd futni életed köreit, mert tudod, maga Isten hívott el erre!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia