Mosolyra fel!

„A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja.”
Példabeszédek könyve 17:22

Hányszor mosolyogtál az elmúlt héten az emberekre? Nevettél addig, hogy a könnyed csordult kifelé? Aludtál el úgy, hogy közben rázkódott az egész tested, és vele együtt az ágyad is a nevetésedtől? Mikor voltál utoljára vidám, és mikor adtad át ezt a vidámságot másoknak?

Be kell vallanom, hogy az elmúlt hetem nekem sem bővölködött a fent leírt eseményekben, nem voltam igazán vidám. Sokszor annyira beletemetkezünk a munkába, a minket aggasztó dolgokba, az élet kisebb-nagyobb terheibe, hogy elfelejtjük, milyen is egy kiadós nevetés, és ha véletlenül utolér minket, zavartan szorítjuk össze a szánkat, mert olyan furcsa érzés a vidámság.

Isten ma reggeli üzenete ezt az érzést akarja visszahozni az életedbe. Arra kér, hogy nézz túl a dolgokon; ne félj, ne aggódj, ne légy bánatos, hanem próbálj vidám szívvel tekinteni az előtted álló nehézségekre. Hidd el, a problémák nem attól oldódnak meg, hogy mennyit aggódsz velük kapcsolatban. A rossz napok, nehéz időszakok nem múlnak el gyorsabban, ha bánatos lélekkel küzdöd végig őket. Ő veled él, tudja miken mész keresztül, mert Ő hordja terheidet. A problémák, az élet kérdései az Ő gondviselése miatt oldódnak meg, ezért kérlek, tedd félre a bánatos arcot.

Isten ma reggel arra hív, hogy mosolyogj. Ha felszállsz a tömött buszra, metróra, villamosra, mosolyogj az emberekre, és ne nézz ki üveges, semmitmondó, talán bánatos arccal az ablakon! Isten arra kér ma, hogy legyél vidám, és vidámságodat add át másoknak. Ő melletted jár, bárhova is vezessen az utad, és szeretné látni a mosolyodat, mert gyönyörű.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet