Kedves "év" hirdetése

"Az Úr Lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek; azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét."

Szeretném az elmúlt két hét összes tragikus híreit egy szempillantás alatt eltüntetni és örökre kitörölni az emberiség emlékezetéből minden fájdalmat, szenvedést, gyilkosságot, háborút, járványt és szegénységet, de nem tehetem. Hiába mormolom a "varázsigét" hiába kiáltom a levegőbe, hogy elég, még mindig itt van körülöttem, és ha nemsokára kilépek az utcára kis albérletem falai közül újra magam körül látom a szennyet, a mocskot és bűn minden fajtáját. S azt hiszem neked is, aki a soraimat olvasod eleged van ma mindebből, és szeretnél már végre valami mást is tapasztalni. De csak a kirakat pompázó színei mondják azt, hogy karácsonyt, de már nem is Jézus születését, hanem az ajándékozás versenyfutását ünnepeljük, miközben egyre kevesebb szeretet szorul a lelkünkbe és annál inkább öklünkkel nyomorítanánk meg a másikat.

Jézus, amikor a fenti szavakat mondja pontosan a mi világunkban végzett céljára és feladatára utal, amire az egész emberiségnek hatalmas szüksége van. Jézus lejött, mert látta a szegénységünket, a fogságunkat, megkínzott állapotunkat és egy eljövendő országról kezdett el nekünk beszélni, ami már akkor elkezdődik bennünk, amikor döntünk Jézus követése mellett.

A béke és nyugalom, a kedves év akkor kezdődhet el ma bennem, amikor Isten meghatározott elvei szerint kezdem el élni az életemet. Milyen különös, hogy látva a szörnyűséget magunk körül, sokan elvetik az Isten létezését, miközben az Ő törvényeinek betartása elhozná számunkra a véget nem érő kedves évet,ahol már nem lenne ennyi hidegvérrel elkövetett gyilkosság és egyéb borzalom. De Isten nem kell, Jézus sem kell a magát keresztényeknek valló embereknek sem,és akkor felébredünk, hogy nincs REND.

A félelem nem enged kilépni az utcára, mert nem tudod mikor rabolnak ki,mikor ütnek le pár száz forintért. Isten figyelmeztetett, Jézus is figyelmeztetett, de senki nem figyelt rá, pedig hirdetett egy jobb világot, egy örömhírt amit sajnos hogy nagyon kevesen fogadtak be. Pedig minden erejével és életét odaadva értünk azon volt, hogy a változást hozza el a mi életünkbe, de mi gyakran ma is eldobjuk magunktól ezt az örömhírt.

Csak egyetlen megoldás van, csak egyetlen út van, ami megmenthet minket a végső pusztulástól.Egy név: Jézus. Mert Ő volt egyedül képes az új élet reménységét megteremteni a szívünkben, a kedves év Vele kezdődött el és Benned is Vele kezdődhet el ma! Nem holnap vagy holnapután, ma!Tedd a terveid, céljaid, kapcsolataid, munkád és mindened Jézus irányítása alá. Akkor leszel igazán szabad, ha ez megtörténik. S ha átéltél valamit máris mond tovább a jó hírt, mert a Szentlélek téged is arra indít, hogy add tovább!Lehetsz a szeretetkör kiinduló pontja, mert Jézus rajtad keresztül is teremthet békét a környezetedben!A kedves év elkezdődött..Tartson örökké!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet