Békesség Istennel

"Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által"
Rómabeliekhez írt levél 5:1

Végig futottam ma reggel a híreket és szinte egyet sem találtam, ami a békéről és harmóniáról szólna. Van-e békesség a földön, ahogy az a Mennyből az angyal c. karácsonyi dalban énekeljük meg évszázadok óta? (talán régen megírták már ezt a dalt) Lehet-e még arról beszélni, hogy az ember békességben él az Istennel, a másikkal és a környezetével?

Hangokat hallok, ahogyan anya ordibál a gyerekével, fiatalok átkozzák az Istent, keresztények öngyilkosok lesznek lelki békétlenség következtében, látom, ahogyan évtizedes sérelmeket emlegetnek egymásnak édes testvérek, és a szemem előtt mennek tönkre házasságok a békétlenség tudatát még jobban megerősítve bennem.

Merre tartasz ma világ? A megbékélés felé? Isten felé? Harcok tömkelege van benned, véres a kezed és fegyvereid olyan gyakran használtak, hogy egyes helyeken ebből áll az ipar.

Merre tartasz ma keresztény ember létedre? A saját tetteiddel akarod jobbá tenni, megváltani magad? Tetteid olyan hangosan beszélnek, hogy Isten szívéig nem jutnak el...

Isten ma reggel nem tetteid akarja, nem a te kísérleteidre kíváncsi, amit a békéért teszel, és sokszor belebuksz!!! Isten a hitnek az ajándékát, azt a hitet akarja neked adni, ami elhiteti veled, hogy minden békesség abból származik, ha összhangba kerülünk az Istennel, ami csakis JÉZUSON keresztül lehetséges.

A megigazítás, helyrerakás egyedül Isten munkája és Ő egyszer majd megteremti a világbékét. De nem a Miss Amerikák,vagy a szép lányok álombékéjét, hanem a BÉKÉT. Mert Jézusban minden lehetséges már nekünk.

Ma bátran léphetek ki az utcára, ha Istennel megbékélve megyek, mert így kevesebbet fogok ártani a környezetemnek. A Béke Jézusban már bennem elkezdődött.Közösségben, Vele együtt és Ő rajtam keresztül valami kóstolót tud adni a világnak a Békéből!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet