Békét adj Uram, kérlek...


„Ha pedig egy próféta békességről prófétál, a prófétai ige beteljesedésekor tudódik ki, hogy valóban az Úr küldte-e azt a prófétát.”
Jeremiás könyve 28:9 

Voltál már olyan helyzetben, hogy olyat kellett mondanod, amit te magad sem akartál? Harcot, háborút, békétlenséget kellett mondanod, pedig te magad sem vágytál jobban semmi másra, csak békére. Jeremiás is ilyen helyzetben volt. Isten azért küldte, hogy fogságot hirdessen a hitetlen népnek, de ő sem vágyott jobban semmi másra, mint békére és nyugalomra. Arra, hogy a káldeusok csapata végleg elvonuljon Jeruzsálem alól, hogy végre szabad országban élhessen, és végre igazán béke legyen a világon. Egyik prófétatársa békét hirdetett, Izrael szabadulását és dicsőségét. Jeremiás ezzel szemben fogságot és ítéletet. 

Képzeld magad a helyébe ma reggel! Körülötted mindenki a békét hiszi, mert mindenki csak arra vágyik. Igazából te magad is, de tudod, hogy másként lesz. Tudod, hogy a káldeusok serege elfoglalja Jeruzsálemet, a templomot a földdel teszi egyenlővé, és a népet, a Te népedet, fogságba viszi. Amikor az igazságtól kiráz a hideg, mert minden procikád ellenkezik. Amikor a legnehezebb képviselni Isten üzenetét, és tudod, hogy csak az idő fog téged igazolni. És ekkor is tenned kell, és mondanod kell, mert erre hívott el a Mindenható.

Tudod, hogy még nincs békesség, még háború van, és fegyver, és fogság. A bűn rabságban tartja az emberiséget, és rombolja a templomokat, az egyszerű hitet az emberekben; fogságba akarja vinni az összes szívet, hogy ne tudjanak mást szolgálni, csak őt. Rombolja Isten képmását, és nem hirdethetsz mást, minthogy háború van. Bár mindenki békét szeretne, és látszólag az a népszerű, aki eszerint beszél, te mégse mondj mást. Isten és az idő igazolni fog. Most még ennek kell meglennie, de nem tart sokáig. A sötétség el fog múlni, és újra kisüt a nap, és sokkal fényesebben, mint előtte. Isten jön. Teérted. Azért, hogy véget vessen az összes fájdalmadnak, a háborúnak, a bűn uralmának, a pusztulásnak. Érted jön vissza, hogy örök életet és békét adjon Neked az Ő országában!

Isten ma hív, hogy képviseld az üzenetet. Hirdess háborút akkor is, ha nem ez a legnépszerűbb. Hidd el, nemsokára vége. Nemsokára eljön Érted, és elhozza az igazi békét.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia