A jelekből olvasva

"Vajon nem ti magatok mondjátok-e, hogy még négy hónap, és jön az aratás?Íme,mondom nektek: emeljétek fel a szemeteket, és lássátok meg, hogy a mezők már fehérek az aratásra."
János evangéliuma 4:35 Új prot.ford.

Egy olyan társadalomban élünk,ahol jelek vesznek körül, azaz jelekből sok mindent kiolvasunk, értelmezzük őket és jobb esetben engedelmeskedünk nekik. Vannak barátaim akik úgy rendezik az életüket, hogy állandóan jeleket kérnek Istentől, igéket, és minden történést jelként fognak fel. Vannak emberek, akik a horoszkóp jelzései szerint lépnek ki a házukból, és így fogadnak a lottón, vagy ilyen módon keresnek maguknak társat. Csupa jelek és jelzések között élve a keresztény ember elgondolkodik.

Jézus olyan jelekre irányítja a figyelmünket ebben az igeszakaszban, amelyek félreértelmezhetetlenül arra utalnak,hogy a környezetünk megérett a róla szóló üzenetre. Vagyis megvan a nyitottság az Isten dolgai iránt, hiszen egy "globális falu" keretei között élünk, ahol internet, telefon köt össze minket. Nyitottság van olyan szempontból, hogy szívesen hallgatnak megtérési történeteket, mert egy hiteles változást látnak benne. Kíváncsiak arra, hogy mitől más a te életed, és miért azt eszed amit, miért pihensz szombaton stb. Az életmódunk mindig kérdésekre ad alkalmat és ez jó is.

Azonban van egy másik helyzet, ami miatt inkább elfordulnak tőlünk az emberek. Amikor ülünk az épületeinkben és csak elvagyunk magunknak. Amikor bennfentesek közössége leszünk. Amikor csak névlegesek kereszténynek vagyunk, akkor langymeleg állapotunkban nem vesszük észre a fehérre érett mezőket.

A mező- a te környezeted ma.Látni fogod-e a nyitott embereket? Észreveszed-e a jeleket? És elmondod-e mitől más a te életed? Igaz, neked is nehéz. Te is beteg vagy, és neked is van anyagi gondod? De tudod-e azt is, hogy van egy feladatod? Meglátni a Isten kezének jelét a saját életedben, és másokkal is megkedveltetni ezt az életmódot. Legyen a mai napod és különleges nap.Egy érett mezős nap.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet