Biztonságban tűzben, vízben

„De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.”
Ézsaiás könyve 43:1-4

Még a lélegzetünk is elállt, amint Budapest egyik poros utcáján sétálgatva megpillantottunk egy Aston Martin DB8-at. Gyönyörű, metál színben pompázott, belül bőr kárpit, és habár nem nem járt benne a motor, hallani véltük a 12 henger gyönyörű muzsikáját! „Mit nem adnék érte!” - kiáltott fel a feleségem. És igaza volt! Egy csomó dolgot tudna felsorolni, amit nem adna érte, mivel nincs is neki. Olyan ez, mint a piacon a kofa, aki felméri a kuncsaft vásárlóerejét: a nénikének 300 forintot mond, a jól öltözött úriembernek pedig 500-at. Úgyis kifizeti, ha kell neki...

Nos, Isten is felsóhajtott, hogy „Mit nem adnák érte!” Mármint mi mindent adna, hogyha a bűnbe süllyedt ember újból vele együtt lehetne az Éden kertjében. Mai igénk is ennek a vágyakozásnak egy darabja. Isten hajlandó országokat és népeket adni azokért, akik ott akarnak lenni vele, azaz „Jákóbért és Izráelért”. Isten hatalmas és Isten bármit adhat, nem csoda, hogyha ilyen nagy árat emleget. Semmi sem drága neki, ha arról van szó, akit szeret!

Valóban, Istennek semmi sem drága. Mivel Ő a leghatalmasabb és mivel nem adhat értékesebbet, önmagát adta! „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogyha valak hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16) A tétet nem lehet tovább emelni. Isten nem adhat többet!

És te? Te mit adnál érte, hogy Istennel lehess egy örök léten át!?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet