Ne valljunk szégyent!

"Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, aki szégyent nem vall, aki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét" 2Timóteushoz írt levél 2:15

Miközben a következő sorokat írom, igen későre jár, sötét van és nagy csend körülöttem. Nem tudom milyen lesz a csütörtök reggel, amikor olvasni fogjátok a blogomat, mindenesetre felkészültem akartam megérni a csütörtököt reggeli dicséret szempontjából, ugyanis gyerektábor kellős közepén leszek sem internet, sem számítógép közelében.

Izgatottam várom a következő napokat, ahol közel 50 gyerek ill. felnőtt lesz együtt, akiket még nem is ismerek, és ők sem tudják ki vagyok. A fent idézett igeszakasz egy nagyszerű tanács lehet azoknak, akik naponta bizonyságot tesznek hitükről, akik az Igét hirdetik, akik életüket erre tették fel. Isten előtt mindig van számadás, amikor hozzá megyünk mindig van egyfajta "áttekintés", ha úgy tetszik. Isten előtt becsületesen úgy lehet megállni, ha nem vallunk szégyent a munkában, ha helyesen magyarázzuk a Bibliát.

De őszintén? Hányszor érezzük a csúfos veresség rossz szájízét, hogy mért nem mondtuk ezt, vagy miért nem tudtunk hallgatni adott pillanatban, és bizony sokan sokféleképpen értünk dolgokat a Bibliából...S néha nehéz kérdések gyötörnek minket reggelente,gyakran sem időnk, sem energiánk az Ige felé fordulni...

Nos, keresnünk kell a megoldást, éspedig a Jézussal való találkozókat reggelente. Becsülettel megállni előtte, úgy ahogy vagyunk. Kissé elcsépeltnek hangozhat, de ez a megoldás.Ez az az "igyekezet", amiről Pál beszél Timóteusnak. A kapcsolatra való igyekezet segít hozzá a becsületességhez. Olyan becsületességhez, amelyben nincsenek kiskapuk, és eltakarható tettek, hanem tiszta élet. Az igazság beszéde ez. Egy élet, amely kapcsolatban a becsületesség forrásával: JÉZUSSAL!

Szeretem Jézust! Amióta az életemet minden egyes nap formálja, amikor meghívom és egyre szorossabb és jobb ez a kapcsolat, akkor egy különleges erő van jelen bennem, ami a tiszta jóra késztet. Ez a hang összetéveszthetetlen bárki hangjával, ez a Jézus hangja. Ma rengeteg kihívással kell szembenéznem. Szeretném, ha a gyerekek, akikkel foglalkozok, valami pozítivat látnának Istenből, ha tudnák beszélgetni velük, arról ami a legfontosabb ezen a világon. Neked is vannak ma reggel hasonló feladataid, bár nem tudok róluk. Kezeimet az égre emelem, és segítséget kérek számodra. Hogy legyen erőd keresni a kapcsolatot, és ne hagyd reggel Istent a Bibliai lapjai között, hanem vidd magaddal. A becsületesség útja és élő kapcsolat. Azzal, aki helyetted győzőtt, aki helyetted meghalt, és érted jön vissza nemsokára. Én még mindig várom Jézust. Egyszer nemcsak gondolatban, hanem valóságban is kapcsolatban lehetek vele. Te is. Ma is, holnap is, holnapután is :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet