Egy új reggel

„Az örvendező szív megszépíti az arcot, a bánatos szív pedig összetöri a lelket.”

Példabeszédek könyve 15,13


Gyermekkoromban az utcánkban lakott egy hölgy, nem volt szép, de az én emlékezetemben úgy maradt meg, hogy csodálatosan nézett ki. Később jöttem rá, hogy miért gondolok így rá. Mert mindig mosolygott.

Szeretnének ilyen emberek lenni? A lehetőség meg van rá.
A kereszténység a boldogság vallása! Ez a boldogság nem a külső körülményektől függ, hanem a belső békétől.

Hogyan lehet ez a Tied?

Én úgy találtam meg, hogy először is rádöbbentem arra, hogy zsákutcában van az életem. Adventista szülők gyermekeként nőttem fel, már az anyatejjel magamba szívtam a kereszténységet, de ez kevés volt. Messze kerültem szüleimtől és Jézustól is. Magamnak kellett rádöbbennem arra, hogy Jézus nélkül nincs élet. Először szerettem volna megismerni minél több egyház tanítását. Sok helyre elmentem, ahol Jézusról beszéltek, de ez nem adott megnyugvást.

Meg kellett találnom a magam Krisztusát. Megtapasztaltam, hogy Ő úgy szeret amilyen vagyok. Nem várja, hogy jobb legyek. Mindenkinek megadatott az újrakezdés lehetősége nap mint nap.

Ez nem elképzelés, nem elmélet, hanem valóság. Ki lehet próbálni a mai napon is. A tapasztalat csodálatos lesz. Mondd el Jézusnak, hogy „Ezt a mai napot szeretném Veled tölteni. Köszönöm, hogy újra kezdhetem az életemet és megbocsátod a bűnömet. „

Jézus hallja ezt az imát, és válaszol rá. A mai napod más lesz mint a többi. Békességre lelsz, de ez még nem minden. Jézus valami pluszt is akar adni Neked. A fenti ige azt mondja, hogy meg is fog szépülni az arcod. Ha mások Rád néznek, valamit észrevesznek Rajtad. Megváltoznak a vonásaid, szebbnek látnak a környezetedben.
Érdemes elkezdeni Jézussal járni.

Ne felejtsd el, hogy a keresztény ember számára minden nap egy új reggellel kezdődik!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia