Az Úr útjai

"
Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti utaitok az én utaim, így szól az Úr!"Ésaiás 55:8

Az egyik cserkésztáborukban történt. A vezetők közül páran előre siettek a tábor helyszínére, hárman pedig vezettük a kiscserkészeket vissza. Valahogy sikerült eltévedni térképpel a kezünkben. Kezdtem aggódni, mert lemenőben volt már a nap, a gyerekek fáradtak voltak, és még mindig nem volt meg a turista jel. Majd egy órát keringtünk, miközben kitartóan imádkoztam Istenhez az "útmutatásért". Végül megtaláltuk a haza vezető utat és mindenki örült. Amikor ismeretlen helyre kell mennem, gyakran sikerül elkeveredni, ez kevésbé nyomasztó, de ha másokat is vezetned kell, akkor hmm...

Ez a történet arra emlékeztet engem, hogy az élet "turistaösvényein" is gyakran el lehet haladni jelek és útjelző táblák mellett. Nem tudom ki hogyan van vele, de Istennek sokszor erőteljes védőeszközök bevetésével kell engem megakadályoznia egy -egy útirány változtatásnál. Az ember nem lát a jövőbe, nem tudja mi jó neki és jónak tűnő út is sok veszélyt rejt magában.

Isten adott nekünk útjelzőket, amelyeket az Igében azonosíthatunk. Ilyen volt pl. kezdetben Évának és Ádámnak adott kérés, később a 10 parancsolat, ami védelmezi Isten és ember, ember és ember közötti kapcsolatokat és a további útmutatásokat ad a boldogságunkra nézve. Ezért megtudhatunk Isten gondolataiból annyit, amennyire szükségünk van az életben való boldoguláshoz. A kerítésről, ami védi a mi életünket, és segít eligazodni az élet sűrűjében.

Ha csak szabályokat látsz az Isten által kijelölt úton akkor gondolj csak arra, hogy az életünk enélkül nincs biztonságban. Ma reggel mielőtt kifordulsz a garázsból, adj hálát az életért, és próbáld betartani a sebességkorlátozást, hiszen az életed védi. Nem a kiküldött bírság miatt, hanem azért, mert a keresztény ember minden pillanatban egyenes és becsületes. Ma reggel legyél kedvesebb a gyerekedhez és beszélgess vele Istenről. S mondd a társadnak, hogy "szeretlek", mert értékelni fogja. Vigyél virágot az édesanyádnak és légy kedves a mogorva bolti eladóhoz.

De főként járj Istennel egész nap. Figyeld a hangját és haladj Vele az Úton!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia