Akik nem fáradnak el
„De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!”
(Ézsaiás könyve 40. fejezet 31. vers)
Mind a mai napig szeretek kerékpározni, annak ellenére, hogy ma kevesebb időm van rá, mint kamasz koromban. Akkortájt, főleg hosszabb távokon tekertem. Nemegyszer 150-180 km-t is hajtottam egyhuzamban. Közben mindig volt olyan időszak, úgy két-három óra után, amikor már-már feladtam az egészet. De aztán, ahogy túllendültem ezen a holtponton többé nem volt probléma.

Mivel ez az egyik kedves Igém, akkortájt ezt festettem a biciklim vázára és, mikor éreztem elfogyott az erőm, lenéztem és erőt adott, lelkesített.

Ugyanakkor azt tapasztaltam, minél rendszeresebben kerekeztem nagy táv előtt, annál rövidebb volt a holtponti időszak. Azt hiszem, ez így van minden sportágban, ha valaki eredményt akar elérni, annál többet edz.

Így van ez a zenében is. Ha egy új, nehéz darabot odaadnak egy muzsikusnak, ahhoz hogy eljátszhassa gyakorol, gyakorol és gyakorol.

Az Úrban való bizalom sem passzív filozofálás. Ahogy a Szentírás mondja; az Istenbe vetett hit az abból fakadó cselekedetekben nyilvánul meg.

Ahhoz, hogy erős hitünk legyen, gyakorolni kell. De ezen a gyakorláson nem csupán az istentisztelet látogatását kell érteni, hanem a naponkénti személyes elmélkedést, imádságot, Igetanulmányozást és bizonyságtevést.

Ha úgy érzed lelki életedben át kéne lendülni végre a holtponton. Ha úgy érzed túl gyenge vagy, hogy másoknak szolgálj. Akkor neked szól Ézsaiás üzenete. Mert, ha erősödni akarsz, gyakorolnod kell.
„Krisztus arra szólít, hogy bárhol vagyunk, vállaljuk azt a feladatot, amely éppen kínálkozik. Ha családunk igényli szolgálatunkat, végezzük el szívesen, hogy otthonunkat kellemessé tegyük! Ha anya vagy, neveld gyermekeidet Krisztusnak! Ez éppúgy Istenén végzett szolgálat, mint a lelkészé a szószéken. Ha a konyha a munkaterületed, igyekezz tökéletes szakács lenni! Készíts egészséges, tápláló és ízletes ételeket! És miközben a legjobb hozzávalókból főzöl, gondolj arra, hogy értelmedet a legjobb gondolatokkal kell megtöltened! Ha a földet kell művelned, vagy bármi más foglalkozást kell űznöd, végezz ott is jó munkát! Figyelj arra, amit csinálsz! Minden munkádban képviseld Krisztust! Tégy úgy, ahogy Ő tenne a helyedben!” (E.G.White: Krisztus példázatai 249.o.)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia