Az őrök öröme

„Halld, őrállóid hangosan kiáltanak, együtt ujjonganak, mert saját szemükkel látják, hogy visszatér az ÚR a Sionra.”
Ésaiás próféta könyve 52:8

Hallható, saját szemünkkel látható öröm lesz az a nap, amikor visszatér az Úr a Sionra. Végre visszaveszi kétszeresen is jogos tulajdonát: a teremtés és a megváltás jogán is a saját birtokát.

Az Univerzum második legnagyobb eseménye lesz az, amikor Jézus nagy hatalommal és dicsőséggel visszatér a Földre. Miért csak a második legnagyobb esemény ez? Mert a leghatalmasabb esemény mégiscsak az, amikor Jézus meghalt a kereszten, amikor a világegyetem Alkotóját egy ember által ácsolt keresztre feszítették, miután gonosz emberek a legkegyetlenebb kínzásokban részesítették. Ennél nagyobb eseményt nem tud senki sem elképzelni, sem bemutatni. A legérthetetlenebb és legcsodálatosabb esemény az üdvösség történetében, amikor Isten Fia, a Názáreti Jézus Krisztus a második halálba ment az emberi nemzetség minden egyes bűne miatt. Ezen az alapon van joga jogos örökségét követelni akkor, amikor visszatér erre a Földre, mert ezért a bolygóért Nála nagyobb árat senki nem fizetett, de nem is ígért.

Mit is ért volna egy bolygó megfizethetetlenül magas árral, nulla haszonnal? Jézuson kívül senki sem licitált. De ha licitált is volna, kiderült, hogy egyedül Jézus az, aki szóba jöhetett, mint Kezes, Akinek mindent fizetnie kell. Bár megtehette volna, hogy magára hagyja a bolygót, hogy együk meg, amit főztünk, Ő óvott minket, de mi nem akartunk hallgatni rá. Megtehette volna, de nem tette.

Visszavenni a jogos tulajdont – nem nehéz dolog. De mindent megtenni azért, hogy ez legálisan, azaz teljesen tökéletesen és makulátlanul történjen, az utolsó cseppig mindent megtenni, ami ehhez szükséges – így már egyáltalán nem egyszerű.

Jézus mindent megtett azért, hogy egyszer eljöhessen az a nap, amikor az Úr tér vissza a Sionra. Amikor senki nem léphet fel bitorlóként, mert az egész világegyetem összes el nem bukott lakója és minden földön élő gonosz is elismeri, hogy jogos a győzelem, amit Jézus kivívott, mert a saját szenvedésével pecsételte meg.

A világtörténelem első és utolsó rendszerváltása, amit mindenki jogosnak ismer el. Bár nem mindenkinek lesz ujjonganivalója azon a napon, de mindenki elismeri a jogosságát.

Mindenki saját maga láthatja meg a legnagyobb győzelmet, melyet valaha is vívtak ezen a bolygón. Az Univerzum történetének első és utolsó háborújának végén a Győztes Hadvezér bevonul a visszafoglalt országba, hogy átvegye és átadja a jutalmat. Nem Magának szerezte meg, hanem azoknak, akik bűne miatt tört ki a küzdelem, amely csak az Ő sebei árán nyert diadalt.

Van miért ujjongani!







Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet